Bağırsaklarınızı Sağlıklı Tutmak için 7 Probiyotik İçecek Ta
Probiyotikler Nedir?
Probiyotik kelimesi aslında “yaşam için” anlamına gelir ve sindirim sistemindeki flora dengesini iyileştirerek ve işlerini daha etkin yapmalarına yardımcı olarak fayda sağlarlar.
- Bağışıklığı artırmaya yardımcı olun
- İltihabı azaltın
- Düşük kan basıncı
- Kolesterol seviyelerini düşürmek
- Öğrenmeyi ve hafızayı geliştirin
- İdrar yolu enfeksiyonlarını tedavi edin
- İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS) semptomlarını hafifletir
- İshali önleyin veya tedavi edin
- Çocukluk egzaması ve alerjilerini önleyin
- Ağız hijyenini iyileştirin
- Kilo vermenize ve kilo alımını önlemenize yardımcı olur
- Ruh halinizi artırın
Bağırsak dengesizliğine ne sebep olur?
Sindirim sistemindeki iyi bakterilerin sayısı kötü olanların önüne geçerek dengesizliğe yol açabilir. Buna yol açabilecek faktörler şunları içerir:
- Çok fazla diyet yağı tüketmek
- Düşük lifli bir diyet yemek
- aşırı stres
- Zehirli maddelere maruz kalma
- Çok fazla işlenmiş ve sağlıksız yiyecek yemek
- Mide enfeksiyonu
- Uzun süre antibiyotik kullanımı
- Probiyotikler açısından zengin bir diyet tüketmek, bağırsağı temizlemeye yardımcı olabilir ve birinci sınıf çalışma koşullarında olmasını sağlayabilir. Diyetinize lor ve lahana turşusu gibi probiyotik açısından zengin yiyecekler eklemenin yanı sıra, günde bir probiyotik içecek yüklemek aslında doktoru uzak tutabilir. Sağlıklı kalmak için bu tarifleri deneyin:
Ayran Bağırsak Sağlığına İyi Gelir Mi?
Bu ekşi sıvı bazen Büyükannenin probiyotiği olarak bilinir ve canlı kültürlere sahip geleneksel bir Hint probiyotiğidir. Ancak ayranı pişirme sırasında ısıtmanın canlı kültürleri yok ettiğini unutmayın.
İçindekiler
- Lor: 1 su bardağı
- Su: 1 bardak
- Kimyon tozu: 1 çay kaşığı
- Yeşil biber: 1/2, isteğe bağlı
Yöntem
Adım 1: Tüm malzemeleri, 1 su bardağı lor, 1 bardak su, 1 çay kaşığı kimyon tozu ve ½ yeşil biberi bir karıştırıcıya koyun ve karıştırın.
Adım 2: Biraz öğütülmüş biberle servis yapın ve gerekirse buz ekleyin.
Laktik asidin varlığı bu içeceğe hafif ekşi bir tat verir.
Sade Süt Kefiri Bağırsak Sağlığına İyi Gelir Mi?
Kefir, başlangıç olarak tahıllardan üretilen fermente süt içeceği türüdür. Besin açısından yoğun ve probiyotik açısından zengindir. Bu probiyotik içeceği yapmak için bir bardak süt ve birkaç kefir tanesi yeterlidir.
İçindekiler
Süt: 1 su bardağı
Kefir taneleri, birkaç
Yöntem
Adım 1: Lastiksi ve tereyağlı görünümlü kefir tanelerini bir bardak süte ekleyin.
Adım 2: Üzerini örtün ve 24 saat oda sıcaklığında bekletin.
Adım 3: Süt mayalanacak ve koyulaşacaktır.
Adım 4: Karışımı süzün ve için. Kefir süresiz olarak tekrar kullanılabilir.
Probiyotik Limonata Bağırsak Sağlığına İyi Gelir Mi?
Tadı normal limonata gibi olmayabilir ama bu Lakto fermente probiyotik içecek çok daha sağlıklı. Bu kolay tarif, geleneksel Kombucha SCOBY veya su kefir taneleri olmadan yapılabilir.
İçindekiler
- 10 limon, suyu sıkılmış
- Şeker, ¾ su bardağı
- Peynir altı suyu, 1 su bardağı
- Filtrelenmiş su, 2,5 ila 3 litre
- Bir galon büyüklüğünde kavanoz
Yöntem
Jaagery'yi bir cam kavanoza koyun ve eritmek için biraz sıcak su ekleyin. Limon suyunu kavanoza dökün ve filtrelenmiş suyla doldurun. Soğumaya bırakın. Sıvı oda sıcaklığına gelince içine peynir altı suyunu (pıhtılaşmadan sonra kalan sıvı) ekleyin ve yavaşça karıştırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve 2-3 gün tezgahta bekletin. Buzdolabında saklayın ve günde 4-6 ons için.
Hindistan Cevizi Suyu Kefiri Bağırsak Sağlığına İyi Gelir Mi?
Su kefirine şekersiz bir alternatif arıyorsanız hindistancevizi suyu kefirini deneyin. Su kefiri kültüründen elde edilen probiyotiklerin eklenmesiyle hindistan cevizi suyunun doğal lezzeti daha da artırılmıştır. Ayrıca bu fermente içecek sindirime yardımcı olur ve özellikle yemekle birlikte veya yemekten sonra tavsiye edilir.
İçindekiler
- Su kefir taneleri, ¼ su bardağı
- Taze hindistan cevizi suyu, 6 su bardağı
- Limon veya portakal suyu, ½ ila 1 su bardağı
Yöntem
Adım 1: ¼ su bardağı kefir tanelerini ve 6 su bardağı hindistancevizi suyunu bir kavanoza dökün.
Adım 2: Tülbentle örtün ve karışımı oda sıcaklığında 48 saate kadar bekletin.
Adım 3: Hindistan cevizi suyu kefirini süzün ve taneleri ayırın. İkinci bir fermantasyon, hindistancevizi suyu kefirini gazlı hale getirecektir.
Adım 4: Hindistan cevizi kefirini ½ ila 1 bardak limon veya portakal suyu ile karıştırın ve ağzı sıkıca kapanan bir şişeye dökün.
Adım 5: 48 saate kadar fermantasyona izin verin. Buzdolabında saklayın!
5. Fermente Portakal Suyu Bağırsak Sağlığına İyi Gelir Mi?
Bu lezzetli ve köpüklü içecek, diliniz ve bağırsaklarınız için bir ziyafet. Ayrıca bu serinletici portakal içeceği ateşinizin düşmesine yardımcı olur.
İçindekiler
- Taze portakal suyu, 2 ½ su bardağı
- Su kefir taneleri, 1/2 çay kaşığı veya peynir altı suyu, 2 yemek kaşığı
- Filtrelenmiş su
- Tatmak için deniz tuzu
Yöntem
Adım 1: Portakal suyunu bir cam kavanoza dökün.
Adım 2: 1/2 çay kaşığı su kefir taneleri (kültür başlatıcı) veya 2 yemek kaşığı peynir altı suyu ve bir tutam tuz ekleyin.
Adım 3: Kavanozu yaklaşık 1 bardak suyla (oda sıcaklığında) doldurun.
Adım 4: Kapağı kapatın ve hızlıca sallayın.
Adım 5: 48 saat oda sıcaklığında bırakın. Birkaç saat buzdolabında bekleterek takip edin ve tadını çıkarın!