Mor Erik Faydaları Nelerdir?

Mor Eriğin Sağlığa Faydaları Nelerdir?
- Tazeyken mor rengine sahip olan ve olgunlaştığından sararan tatlı-ekşi ve etli bir meyvedir.
- Eriğin taze olarak tüketilmesi önerilmektedir. Antioksidan özelliğe sahiptir.
- Kan şekerini dengelen mürdüm eriğinin bilinmeyen birçok yararı vardır.
- Antioksidan yapısı nedeniyle bağışıklığı güçlendirir ve ödem arttırır.
- Metabolizmayı da hızlandırır ve sindirimdeki parazitleri temizler.
- Diyet listelerinde ara öğün olarak bulunmaktadır.
- Kabızlığa iyi gelir, idrar söktürür. İçindeki C vitamini enfeksiyonlarla mücadele etme noktasında önemlidir.
- Regl düzenleyicidir. Mürdüm eriğinin kurusu kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde kullanılır.
- Aynı zamanda vücut direncini arttırır, böbrek ve romatizmaya bağlı sorunlara iyi gelir.
Mürdüm Eriği Neye İyi Gelir?
Mürdüm eriği insan vücudunun daha sağlıklı ve dinç olmasına yardımcı olmaktadır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir.Antioksidan açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Hastalıkların önüne geçer. Kemiklerin güçlenmesinde yarar sağlar, osteoporoz riskini azaltır. İdrar söktürücüdür ve vücudun önem atmasını sağlar. Kansere karşı koruyucu etkilidir. Mürdüm eriği mutluluk hormonlarının daha çok salgılanmasını sağlar ve kişiye zinde tutar. Düzenli kullanımı, anemi, kansızlık hastalıklarının önüne geçer. Bunların yanında mürdüm eriği böbrek ve karaciğer hastalıklara iyi gelir.
Mürdüm Eriği Kilo Verdirir mi?
Diyet listelerinde ilk sıralarda yer alan mürdüm eriğinin vücut sağlığına birçok yararı bulunmaktadır. Mürdüm eriği vücudun yeniden yapılanmasını sağladığı için, diyet listesinde bulunmaktadır. Düşük kalorisi sayesinde sıklıkla doktorların hastalara önermektedir. Sindirim sistemini güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır. Erik şişkinliği, gaz oluşumunu, kabızlığı önler. Sağlıklı kilo verdirir ve ödem attırır, vücuttaki şişkinlikleri giderir.
Mürdüm Eriği Bağırsakları Çalıştırır mı?
C vitamini açısından zengin mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırdığı bilinir. Sindirime katkısı olan bu erik, mide ve bağırsakları çalıştırmaktadır. Bağırsak problemlerinin önüne geçer. Kabızlık ve ishal sorunlarına karşı mürdüm eriğinin tüketilmesi gerekir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbreklerde oluşan taş, kum ve iltihapların tedavisinde kullanılır.
Mürdüm Eriğinde Hangi Vitaminler Vardır?
Zengin bir içeriğe sahip olan mürdüm eriği çeşitli hastalıkların oluşmasını önler ve kişileri zinde tutar. Besin değerleri bakımından da zengin meyvedir ve potasyum içerir. Demir ve kalsiyum oranlarının da fazla olması bağışıklık sistemini güçlü tutar. Hastalıklara karşı savaşır. Bunların yanı sıra A vitamini, C vitamini ve B12 vitaminleriyle zengin mürdüm eriği, kan şekerini düzenlemektedir.
Mürdüm Eriği Ne İşe Yarar?
Çeşitli hastalıkların önüne geçen mürdüm eriği, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Vücudun daha kuvvetli ve dinç olmasını sağlayarak, mevcut hastalığın hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Bağırsakları çalıştırarak kabızlık gibi sorunların çözümünde büyük rol oynar. Kansere karşı koruyucu etkisi olan bu erik, bu yüzden muhakkak tüketilmelidir.
Erik Kurusunun Yararları Nelerdir?
Tazesinin bulunmadığı dönemlerde tüketebileceğiniz erik kuru da aynı tazesi gibi vücut için oldukça yararlıdır. K vitamini açısından zengin olan erik, kuru haliyle de çok yararı vardır. Özellikle kilo verme süreçlerinde spor öncesinde tüketilmesi önerilmektedir. Tatlı ve kurabiye yapımında da şeker yerine kullanılarak düşük kalorili tatlılar elde edilmesini sağlamaktadır. İçeriğinde A, B, B1, B2, B3, B6, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, manganez ve sodyum mineralleri bulunmaktadır. Kuru eriğin mutlaka güneşte kurutulmuş olanın tüketilmesi önerilmektedir.